The Change Fund; nieuw fonds waarin ondernemers beleggen in ondernemers met ideeën die de wereld ten goede kunnen veranderen

Nog maar net een week geleden is The Change Fund (www.thechangefund.com) gestart door een zevental Nederlandse ondernemers en er hebben zich al 24 participanten gemeld.
‘Het fonds is nu een feit’, zegt Huib Broekhuis; één van de zeven initiatief nemers.
Doel van het fonds is ideeën te ondersteunen die de wereld kunnen verbeteren. De oprichters geloven dat ondernemers het verschil kunnen maken. Dat juist ondernemers ideeën kunnen herkennen en ondersteunen die de wereld echt kunnen verbeteren.
Onder andere voormalig CEO TNT Peter Bakker en groeigoeroe Verne Harnis ondersteunen het initiatief van harte.
Beleggers kunnen op dit moment slechts kiezen uit drie type fondsen: beleggingsfondsen van banken, van instituten en informals. Er bestaat in de wereld geen beleggingsfonds van ondernemers voor ondernemers. Vreemd want veel ondernemers hebben meer vertrouwen in het oordeel van een grote groep mede ondernemers of zij wel of niet moeten investeren in een idee dan dat zij vertrouwen hebben in traditionele fondsmanagers. Helemaal als dat idee tot doel heeft de wereld te verbeteren.

Van ondernemers voor ondernemers
Op www.thechangefund.com kan iedere ondernemer in de wereld een participatie kopen van 1.000 euro in het fonds. Iedere participatie geeft één stem waarmee bepaald wordt in welke onderneming geïnvesteerd gaat worden. Op 7 en 8 december is de officiële start van het fonds en zijn de eerste presentaties van ondernemers in Sankt Anton, Oostenrijk. ‘s Ochtends wordt er gepresenteerd, ’s middags wordt er geskied, en na twee dagen wordt gekozen welke ondernemers naar de stemronde kunnen. Twee bijzondere presentaties tijdens dit weekend zijn een opmerkelijk winkelconcept voor musea en een nieuw financieel concept voor een bank.

Kortom ondernemers investeren samen met andere succesvolle ondernemers in ideeën die de wereld verbeteren. Het kick-off event vond plaats op 7 en 8 december. Ondernemers die geen tijd hadden om te komen kunnen gewoon participeren. Eén participatie kost 1.000 euro en geeft stemrecht naar rato. Gestemd wordt of een ondernemer wel of niet gesteund wordt.
We roepen ondernemers met een goed idee dat de wereld ten goede kan veranderen op zich te melden. Drie tot vier ondernemingen worden ondersteund met maximaal 150.000 euro. Doel van het fonds is om een goed rendement (minstens 7 procent) te behalen.

Kijk voor meer informatie op: www.thechangefund.com.

Voor vragen of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:
Heidi Kuiper
Telefoonnummer: +31-655827628
E-mailadres: info@hkcommunicatie.nl

Foto: Ilda Masa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *