Stromma Nederland introduceert eerste elektrische toeristenbus

Foto HoHo bus - Stromma Nederland

Stromma Nederland introduceert in het voorjaar van 2018 een Hop on-Hop off busservice in Amsterdam. Twee van de zes dubbeldecks Hop on-Hop off toeristenbussen die Stromma Nederland zal inzetten zijn elektrisch.  Stromma Nederland is daarmee de eerste in Nederland die met dergelijke elektrische toeristenbussen gaat rijden.

 Duurzame innovatie binnen toeristisch aanbod
“Sinds de oprichting van ons bedrijf is duurzame innovatie een van onze pijlers. Wij vinden het belangrijk dat al het moois wat Amsterdam te bieden heeft nog heel lang behouden blijft!”, aldus Peter Duwel, CEO van Stromma Nederland. De vloot van het toeristisch bedrijf bestaat inmiddels al voor een groot deel uit duurzame boten en is vanaf 2025 volledig elektrisch. In 2012 werd Stromma Nederland daarom bekroond met de Gouden Green Key; hét internationale keurmerk voor duurzaam en maatschappelijke verantwoord ondernemen.

Op termijn alle bussen elektrisch

We zijn er trots op dat we als eerste in Nederland deze elektrische toeristenbussen inzetten. Dat is best spannend want deze techniek is nog niet eerder toegepast op een Hop on-Hop off toeristenbus. Zo gaan wij als eerste in de praktijk ervaren hoe dat bijvoorbeeld met de actieradius van de bus gaat.” Om die reden start Stromma Nederland eerst met twee elektrische bussen. Deze worden dan naar verwachting in juli naast de andere Hop on-Hop off bussen ingezet. Stromma Nederland heeft de intentie om op termijn ook de overige vier bussen te elektrificeren.

Geijkte highlights én andere stadsdelen ontdekken
De bussen worden een aanvulling op de bestaande Hop on-Hop off Boat die Stromma Nederland al sinds 1990 aanbiedt op de Amsterdamse grachten. Met hetzelfde ticket kan men van boot naar bus overstappen en andersom. De bussen rijden om het centrum van Amsterdam heen: zo leidt de route langs de pontjes richting Noord en naar delen in Oost tot Artis en het Westerpark. Hierdoor ziet de gast de geijkte highlights langs de grachten en ontdekt ook stadsdelen buiten het centrum. Tijdens de tour vertelt een audioguide, die beschikbaar is in 19 talen, verhalen over Amsterdam. Bijvoorbeeld over hoe de Jordaan door de jaren heen is veranderd van arbeiderswijk naar een van de meest welgestelde buurten van Amsterdam en over hoe het Westergasterrein onlangs nieuw leven ingeblazen is.

Breder aanbod toeristische producten
We zijn begonnen als rederij en inmiddels uitgegroeid tot toeristisch bedrijf. Met het verbreden van ons aanbod zijn wij onze gasten beter en vollediger van dienst”, aldus Duwel. Naast het aanbod op het water, biedt Stromma Nederland ook het meest spectaculaire uitzicht over Amsterdam met de attractie A’DAM LOOKOUT op de 100 meter hoge A’DAM Toren en vanaf het voorjaar van 2018 de nieuwe Hop on-Hop off Bus op de weg.

 In lijn met Stromma Group
Het toevoegen van de Hop on-Hop off Bus van Stromma Nederland ligt in lijn met andere bestemmingen van de Stromma Group. Stromma Group exploiteert reeds vergelijkbare busdiensten in Kopenhagen, Helsinki, Oslo, Stockholm en in andere steden in Noorwegen en Zweden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *