Diversiteit : een andere kijk?!

Een grijze ochtend, een grijs hotel met een uitgebreid ontbijt. Een veelkleurig publiek. Een vreedzame vreetzame sfeer.

Tafeltjes ver genoeg uitelkaar om je niet ongemakkelijk te voelen en dichtbij genoeg om contact te maken.
Op de leestafel The New York Times, de Frankfurter Allgemeine, De Antwerpse Gazet en de Telegraaf. Ze geven hetzelfde nieuws vanuit een eigen kleuring.
Mijn vakantie start perfect. Ik kijk om me heen, geniet en in mijn hoofd wordt een uitdagende training geboren.

Perfecte omstandigheden. Samen hetzelfde doel voor ogen, de inwendige mens, die bij iedereen hetzelfde is, versterken om de dag aan te kunnen. Uiterlijk vertegenwoordigen we de hele wereld. Bleekscheet, spleetoog, roetmop, gladjanus, opschepper, ze zijn er allemaal. Samen voor duurzaamheid: Gebruik elkaar, gebruik diversiteit.
In deze ochtendeconomie loopt het op rolletjes. Samen met een Engelse dame, krijg ik het koffiezetapparaat aan de praat. Drie heren in maatkostuum met een rugzak lossen ondertussen wereldproblemen op, gezien de stapel papieren waarin ze verwoed bladeren.
De opvoeding gaat tussen neus en lippen door. “Mam, mag ik zoveel pakken als ik wil, vraagt een jongetje aan zijn prachtige pikzwarte moeder?” “ Nee alleen zoveel als je opkunt” is het antwoord.

Twee imponerende Franssprekende kerels in trainingspak staan in de startblokken om moeiteloos de ballen in de basket te kieperen is mijn conclusie. Een Sikh  uit India laat per sms de familie weten dat hij goed is aangekomen, deelt hij mij mee.

Dit overtuigt mij dat internationaal ontbijten de basis legt voor een duurzame wereld. CEO, Minister, afdelingshoofd, ploegoudste : Ga ’s ochtends ergens in de wereld naar een willekeurig hotel aan het ontbijt. Leg je oor te luister, kijk om je heen, ruik de ochtendgeuren. Als al die kleuren, wereldwijd, tijdens het ontbijt met succes samen kleur bekennen op microniveau, waarom dan niet op macro niveau?. “Niet zo veel pakken als je wilt, maar als je opkunt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *