Duurzame inzetbaarheid: Leiderschapsontwikkeling door loopbaan- en mobiliteitsinterventies

8 juni 2011 – NVP Overijssel

Wederom is de NVP te gast bij Hogeschool Windesheim voor een bijeenkomst waarin de ‘P’ van ‘People’ centraal staat. Het landelijke NVP-thema in de maand juni is ‘leadership capability’. Samen met de Hogeschool Windesheim wordt daar een geheel eigen invulling aan door een koppeling te maken met loopbaan en mobiliteit;
Hoe ontwikkel je leiderschap en verhoog je de mobiliteit van medewerkers? Duurzame inzetbaarheid en eigenaarschap over de eigen loopbaan gaan hand in hand. Duurzame inzetbaarheid krijgt een boost wanneer het ontwikkelen van medewerkers gestructureerd is vormgegeven. Dat vraagt om leiderschap van leiders. Hoe geef je in economisch lastige tijden leren en ontwikkelen vorm? Al deze aspecten komen aan de orde in vijf verschillende workshops.

Workshops
1. Loopbaanzelfsturing; bewustwording rond werkbehoud door Lies Pol van PoldeJong&Partners. Lies gaat zich samen met u afvragen of werkgevers en HR professionals niet teveel faciliteren en pamperen. “Het is jouw loopbaan; doe er wat mee!” Door welke bril kijken we naar mensen? Wat zijn innovatieve interventies die passen in de huidige tijd? Hoe kunnen ‘carreerdiscussions at work’ bijdragen aan een wakker bewustzijn?
2. Talentmanagement; het vormgeven van de eigen loopbaan en boeien en binden door middel van het nieuwe leiderschap door Van Ede & Partners Grietje Ringenier-Knol, en Marianne Arts gaan in op ‘De mens; het verhaal achter het Curriculum Vitae’ Hoe krijg ik talent in beeld en integreer ik opgedane ervaring op zodanige wijze dat het in de toekomst energie en zin in werk blijft opleveren? Op welke wijze kan een werkgever daaraan bijdragen, zodat er sprake is van gedeeld leiderschap?
3. Intern mobiliteitscentrum; het succesvol vergroten en bevorderen van employability van het eigen personeel door Petra Korevaar – Manager Loopbaancentrum Utrecht UWV. Via een casuïstiek denkt u mee over het verschil tussen curatieve inzet van personeel waarbij iedereen zich nestelt in de comfortzone en preventieve mobiliteit waarin alle actoren actief zijn en de mindset van de manager een shift maakt. Durft de manager uiteindelijk afscheid te nemen van een goede medewerker die verantwoordelijkheid neemt voor de eigen loopbaan en ontwikkeling?
4. Kostenneutraal opzetten van een bedrijfsschool/Academy door Albert Frankenhuis en Lourens Havenaar van Professional Business Coach. Organisatie- en mensontwikkeling gaan hand in hand bij deze aanpak waarbij een nulmeting (delta H) het uitgangspunt is voor interventies die de gewenste situatie (delta G) genereren. Door koppeling met beroepsbegeleidend leren (BBL) ontvangen medewerkers een certificaat. Door toepassing van de Wet Vermindering Afdrachten (WVA) kan kostenneutraal gewerkt worden.
5. Mobiliteit en outplacement bij DSB in faillissement; een unieke aanpak door Mirella Eickhof – Way2Talent. De bank wordt stukje bij beetje afgebroken, de medewerkers moeten tot het eind toe blijven en toch empowered raken, zodat ze goed doorkunnen in een volgende baan. In de aanpak van Way2Talent wordt gewerkt met diverse reguliere en innovatieve middelen. Iedereen beschikt over een digitaal paspoort (met portfolio) waardoor maatwerk e-coaching integraal onderdeel van het traject is. Bijvoorbeeld voor de begeleiding van het EVC-traject waar velen voor kozen. In deze interactieve workshop vindt een gesprek plaats over hoe u digitale middelen zou inzetten bij loopbaan- of outplacementtrajecten

Programma
15.45 – 16.30 Ontvangst met een kop koffie/thee
16.30 – 18.00 1e workshopronde
18.00 – 18.45 Tijd voor netwerken met soep en een broodje
18.45 – 20.15 2e workshopronde
Vanaf 20.15 uur Borrel en netwerken

Locatie
Hogeschool Windesheim – gebouw T
Campus 2
8017 CA  Zwolle
(Houd de site van de NVP in de gaten voor de juiste locatie binnen de Hogeschool)

Meer informatie
Voor inhoudelijke informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Paola Pisu, tel. 06-14162835. Voor praktische zaken over aanmeldingen/bevestigingen ed. kun je contact opnemen met de afdeling Activiteiten, tel. 030 600 90 70, email activiteiten@nvp-plaza.nl.

Aanmelden
Dit kan via de volgende link: http://www.nvp-plaza.nl/site/nl/actueel.phtml?p=agenda-aanmelden&index=1251

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *