VVD en PVV remmen economie door stop groene subsidies!

Hoe extern gericht zijn deze politieke partijen eigenlijk? Van de PVV kun je in deze weinig verwachten, maar van de VVD had ik een meer verstandige keuze verwacht! Daarvoor hoeven we alleen maar op het balkon te gaan staan en een kijkje te nemen bij onze oosterbuur Duitsland die in Europa voorop loopt bij het stimuleren en opwekken van duurzame energie met behulp van onder andere zonnepanelen en windmolens.

Het maakt niet uit wat voor een kleur kabinet er komt; wij hebben te maken met globalisering. We maken deel uit van een wereldwijd systeem waar we – of we willen of niet – onlosmakelijk mee verbonden zijn en dagelijks mee te maken hebben. En binnen dit systeem is het duidelijk dat door het uitputten van de huidige natuurlijke energiebronnen we gebruik moeten gaan maken van alternatieven. En een aantal schone alternatieven kunnen na plaatsing direct bijdragen aan onze energievoorziening. Het mag duidelijk zijn dat ik hier geen kernenergie mee bedoel. Door het stopzetten van groene subsidies wordt onze ecenomie niet alleen geremd, maar wordt Nederland zelfs nog verder op achterstand gezet. Stimuleer het onderzoeken van technologieën die bijdragen aan schone energie. Stimuleer het produceren van middelen op dit gebied en creëer op deze wijze banen voor ons land. Zet ons op dit gebied juist op de wereldkaart, zodat we onze kennis en kunde kunnen exporteren. Dat hoort toch onmiskenbaar bij onze geschiedenis?

Mijn idee: stem op een partij die toekomstgericht is, modernisering en innovatie stimuleert in plaats van teert op oude oplossingen en deze herintroduceert. We hebben de afgelopen jaren al voldoende ondervonden wat een gerichtheid op de korte termijn aanricht. Zijn we er met z’n allen klaar voor om daarmee te stoppen en echt duurzaam te gaan handelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *