Upgraden van de kwaliteit van je gedachten. Hoe pak je dat aan? Deel 2.

We hebben per dag zo’n 60.000 gedachten. Mirelle van den Anker beschreef vorige en deze week hoe je de kwaliteit van gedachten op een hoger level brengt.

Ik hoop dat je al aan de slag bent gegaan met de tips van de afgelopen weken en dat er meer ruimte voor positiviteit in je leven is gekomen. Ik heb de tips, met name het accepteren, erg goed kunnen toepassen hier in India, waar het altijd net anders gaat dan gepland Door heel diep in te ademen en weer uit te ademen, laat ik het allemaal gebeuren en laat ik mij met de stroom mee voeren…
Vandaag krijg je deel 2 in de serie tips en tools om negatieve gedachten om te buigen. Hier eerst nog even de tips van vorige week.

1) Het begint met acceptatie
2) De tweede stap is je attitude
3) De derde stap is het analyseren van je gedachten
4) De vierde stap is om tegenover je negatieve gedachten, woorden en daden iets positiefs te zetten
5) Leef in het moment

Naast deze 5 tips vind je hieronder 5 gouden tips die, als je ze consequent toepast, je leven kunnen veranderen. Ze geven je ruimte, warmte en openen je hart.

6) De zesde stap ligt ‘m in het oplossen van je ruzies uit het verleden
De eerste tip van deze week is om alle kwesties uit je verleden op te lossen. Niets kost je meer bewust en onbewust energie dan ruzies uit het verleden. Schrijf een brief aan je ‘vijand’, vergeef de ander en geef je eigen fouten toe. Bekijk daarna of je die brief op de post wilt doen of niet. Dat is eigenlijk ondergeschikt belang. Als voor jou met die brief de zaak is afgedaan, dan is het gesloten en daarmee valt er een last van je schouders.

7) De stap die daarop volgt is uit je dankbaarheid
De vaste lezers weten dat mijn dochter en ik de gewoonte hebben om dagelijks voor het slapen gaan de guru (en de guru is datgene wat jou van het donker naar het licht brengt) te bedanken voor de mooie dag die we gehad hebben. Daarna vragen we de guru om onze pijn en die van anderen op te lossen. Maar we beginnen altijd met “dank je wel, lieve lieve guru”.
Dankbaar zijn, voor al het moois, maar ook de pijn die het leven ons brengt, zorgt ervoor dat het moois nog mooier wordt en de pijn dragelijker. Het lijkt iets kleins, maar het is een wezenlijke verandering, die je bewust moet doorvoeren.

8) De achtste stap is om je te omringen met positiviteit
Omring jezelf met positieve mensen. Lees positieve boeken en artikelen, blogs die je inspireren om positief te blijven. Je ontkomt er helaas niet aan dat je gedurende de dag negatieve mensen tegen komt, in de bus of op je werk. Een tip, ben je in de buurt van een negatieve persoon, laat dan wat hij/zij zegt je ene oor ingaan en je andere oor weer uit. Neem het niet serieus en bedenk dat deze persoon spreekt vanuit zijn eigen onzekerheid. Laat je eigen geluk daardoor niet verpesten. Je kunt zelfs tactvol de negativiteit af buigen door deze personen te begeleiden naar een meer positieve gedachte zonder dat je diegene afwijst. De techniek van de Geweldloze Communicatie is hierin een hele goede en mooie aanvulling.

9) De negende stap is om je levensdoel te vinden
Als je weet wat je doel op aarde is, dan is het makkelijker om te focussen en ga je gerichter door je leven. Een levensdoel klinkt heel groot en veel van de mensen met wie ik werk hebben er geen idee van en denken dat het niet voor hen is weggelegd. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een doel op aarde heeft gekregen. In dit artikel heb ik de gouden tips om je levensdoel te achterhalen beschreven.

10) De laatste stap is om de Business Yoga en meditatieoefeningen te doen
Door de oefeningen te doen, was je als het ware je gedachten. En net zoals je elke dag je tanden poetst, zo is het ook met yoga en meditatie. De Business Yoga oefeningen die ik met je deel zijn kort en krachtig en iedereen, ook voor degene die stijf zijn of een andere smoes hebben om niet aan yoga te beginnen.

“Geschreven door Mirelle van den Anker van Invest In Yoga. Ga naar www.businessyogaonline.com voor het aanvragen van het gratis mini e-book ‘De 7 Geheimen van Business Yoga’.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *