Lease maakt zonnen-energie toegankelijk voor massa

Het nieuwe BigSolar biedt particuliere huizenbezitters vanaf 22 januari de mogelijkheid om laagdrempelig en zonder investering vooraf over te gaan op zonne-energie. Huiseigenaren leasen zonnepanelen, die normaal gesproken gemiddeld zo’n 5000 euro kosten. BigSolar zorgt vervolgens voor montage en het onderhoud van de panelen. Huishoudens besparen hiermee direct op de energierekening. De maandelijkse leasekosten worden betaald uit de gerealiseerde energiebesparing.

BigSolar is de eerste en enige partij in Nederland die zonne-energie voor een breed publiek toegankelijk maakt. Dankzij investeringen van onder andere het Amsterdams Klimaat & Energiefonds (AKEF) en Stichting DOEN kan BigSolar nu van start. “Iedereen wil natuurlijk wel geld besparen op zijn of haar energierekening. En iedereen wil ook best graag bijdragen aan een beter milieu, maar alleen als dit niet teveel geld en gedoe kost. Wij denken met ons aanbod de laatste drempels voor de consument weg te hebben gehaald”, aldus Philip Elias, directeur van BigSolar.

Tussen de 126 en 310 euro besparen
Geïnteresseerde particuliere huizenbezitters kunnen zich aanmelden via www.bigsolar.nl. Experts van BigSolar komen vervolgens thuis langs en stellen een offerte op. De consument hoort dan hoeveel een abonnement aan besparing oplevert. Dit zal na aftrek van de leasekosten gemiddeld tussen de 126 en 310 euro per jaar liggen. Na het afsluiten van een contract installeren gecertificeerde monteurs het systeem in een dagdeel. BigSolar vervangt tevens de belangrijkste gloeilampen voor LED lampen in het huis en de abonnee krijgt gratis een Qbox.
Dat is een energiemonitor waarop je ziet wat de panelen opwekken enerzijds en wat je aan gas en elektra verbruikt anderzijds. En met het oog op het nieuwe verplichte energie label vanaf 1 januari 2015 is een bijkomend voordeel dat een huis met zonnepanelen een beter energielabel krijgt en daardoor in waarde stijgt.

Amsterdam
Het Amsterdams Klimaat & Energiefonds heeft 2 miljoen euro ter beschikking gesteld aan BigSolar voor een groener Amsterdam. Daarmee kan BigSolar per direct 2000 daken voorzien van zonnepanelen en is Amsterdam de eerste stad waar BigSolar haar concept uitgebreid uit kan rollen. “Op dit moment hebben we de financiering rond om 3100 installaties te plaatsen in de steden Amsterdam en Utrecht. Binnen een jaar willen we landelijke dekking bereiken. We zijn al in gesprek met de provincies Friesland, Drenthe, Brabant, Limburg, Overijssel, Noord Holland en Flevoland”, aldus bedenker van BigSolar Maarten van den Biggelaar.

Kijk op de site van BigSolar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *