Werkkostenregeling; een kans of bedreiging voor duurzaam HR?

Als je als werkgever goed met je medewerkers wilt omgaan, en bijvoorbeeld de OV-kosten wilt blijven vergoeden, is het raadzaam om na te gaan of dit nog wel mogelijk is bij het invoeren van de werkkostenregeling. Wil je hier meer over weten, dan is de 15e februari de gelegenheid om over alle ins en outs geïnformeerd te worden!

Inhoud

Op 1 januari 2011 wordt de werkkostenregeling van kracht en dit heeft ook voor jou als P&O-er gevolgen! Onlangs werden een aantal Cao’s aan een onderzoek onderworpen en daaruit bleek dat een flink aantal niet ‘werkkostenproof’ zijn en organisaties dus mogelijk financiële risico’s lopen.
Weet jij al wat de werkkostenregeling betekent voor de arbeidsvoorwaardelijke regelingen binnen jouw organisatie? Kan het cafetariasysteem blijven bestaan? Welke keuzes moeten er gemaakt worden ten aanzien van de (secundaire) arbeidsvoorwaarden? Waar moet de OR bij betrokken worden? Hoe ga jij de gevolgen van de werkkostenregeling communiceren binnen de organisatie (medewerkers, management, OR etc.)?

De werkkostenregeling komt er in het kort op neer dat je tot een bedrag van1,4% van de loonsom belastingvrij mag vergoeden en verstrekken aan de medewerkers. Over het bedrag wat boven deze 1,4% uitkomt, ben je als werkgever 80% belasting verschuldigd. Maar wat valt er nu onder die 1,4% en wat niet? Hoe krijg je jouw informatie over de werkkostenregeling van de verschillende afdelingen (salarisadministratie, financiële administratie etc.)?
Werkgevers hebben de keuze om de regeling in 2011, 2012 of 2013 in hun organisatie in te voeren. In 2014 wordt de regeling definitief ingevoerd. Je kunt dus tot 2014 kiezen voor de regeling die het best bij jouw organisatie past en/of voor jou het voordeligst is. Het is dus de hoogste tijd voor jou om te onderzoeken hoe jouw bedrijf ervoor staat ten opzicht van de werkkostenregeling.

In een interactieve workshop wordt beknopt ingegaan op de werkkostenregeling en hoe je deze regeling binnen drie jaar (eventueel) budgetneutraal kunt doorvoeren in jouw organisatie.
 

Workshop
Een interactieve workshop waarbij je geïnformeerd wordt over de werkkostenregeling en de consequenties.
Luuk Drost van Dekkers HR Solutions zal de consequenties van de werkkostenregeling met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden toelichten. Leen van Stappen van Countus legt de loep op de financiële kant van de regeling. Countus heeft een tool ontwikkeld waarmee inzichtelijk wordt of jouw organisatie ‘werkkostenproof’ is.
Tijdens deze workshop geven zij aan hoe je de zaken op een slimme manier aan kunt pakken.

Neem vooral jouw praktijkvragen mee naar deze workshop!  

 Programma

16.00 uur Ontvangst met koffie en woord van welkom
16.30 uur Start workshop door Leen van Stappen (Directeur Personeelsmanagement – Countus) en Luuk Drost (Arbeidsvoorwaarden Adviseur – Dekkers HR Solutions)
17.45 uur Broodjes en netwerken
18.15 uur Vervolg workshop
19.30 uur Afsluiting en napraten

 

Locatie

Countus
Dr. Stolteweg 2
8025 AV Zwolle

 

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Paola Pisu, tel. 06-14162835 (paola@ombradellaterra.nl). Wanneer jij je aan wilt melden, kan dat via deze link (onderaan de pagina vind je de aanmeldbutton!): http://www.nvp-plaza.nl/site/nl/actueel.phtml?p=agenda-item&index=1175.  De kosten voor de bijeenkomst bedragen slechts € 25,=

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *