“War for talent” – Symposium op 19 juni 2013

Hoe maak je als organisatie binnen de huidige tijdsgeest het verschil voor je (potentiele) medewerkers?

In samenwerking met Hogeschool Windesheim en P&O netwerk Zwolle organiseert NVP Overijssel een symposium over dit actuele thema “War for talent”. Hoe zorg je dat medewerkers hun talenten juist binnen jullie organisatie in willen zetten en niet bij de concurrent? Te beginnen met twee inspirerende sprekers:

Henk Achtereekte, directeur HRD van het Deltion College (voorheen van de Gemeente Zwolle) neemt ons mee in zijn visie, met onderstaande vragen als rode draad. Tevens gaat hij in op interventies die hij binnen Deltion initieert om hier inhoud aan te geven.

 Eigentijds leiderschap én eigentijds werkgeverschap.. wat betekent dit voor de inrichting van je organisatie?
 Waarom is vertrouwen zo cruciaal ook juist in tijden van crisis?
 Kun je met trots en plezier de oorlog winnen?
 Nieuwe visies op leiderschap, zijn wij echt in staat het oude los te laten en te leren van de toekomst in plaats van het verleden?
 Hoe creëer je binnen je een organisatie een “wereld” waar het goed toeven is… waar je medewerkers net zo trots op zijn als je klanten/ stakeholders!

Jaap Tijhaar, Manager HR bij Thales Nederland, geeft ons een kijkje in de Talent Management keuken van Thales Nederland. Hij zal stil staan bij het belang van Talent Management bij het realiseren van de strategische doelstellingen en zal ingaan op de do’s en don´ts van Talent Management.

Workshops – 1e ronde
Aansluitend nemen tijdens de eerste workshopronde HR-professionals uit diverse branches jullie mee in hun visie en aanpak van talentmanagement in tijden van crisis. Je kunt kiezen uit meerdere workshops, onderstaand alvast een eerste indruk:

Hoe kan psychologisch contract management helpen bij het binden en behouden van talenten in turbulente tijden? Lotte Lebbink van Cap Gemini laat een krachtige talentmanagement-strategie zien op basis van nieuwe inzichten.

Niek Smid (Abbot)will presents you developments in food industry. He will tell you about performance excellence, talent career development planning in which every employee is involved and the Abbott management training curriculum for managers worldwide. Also you will experience a part of the training about performance excellence and team development for managers.

Bij Raet heeft iedere medewerker (talent) een cruciale rol in een keten. Om tijdig en goed in te kunnen spelen op marktontwikkelingen is het voor Raet essentieel goed zicht te hebben op al dat talent, bijvoorbeeld voor de invulling en opvolging van de key positions. Peter Vos, Manager HR bij Raet, gaat in op de wijze waarop Raet haar eigen talentprocessen heeft vormgegeven met voorbeelden van praktische tools.

Stel: je hebt een goed draaiende academie met alle bijbehorende personeelsinstrumenten. Lukt het je om talenten tot bloei te laten komen? Is het makkelijker om nieuwe talenten te werven? En hou je talenten vast met een academie? Peter Steenkamer gebruikt als voorbeeld (en schietschijf!) zijn eigen Fundeon Academie. Dat is de interne bedrijfsschool van Fundeon, het kennis- en adviescentrum voor het opleiden en ontwikkelen van personeel in de bouw- en infrasector.

Windesheim gaat er vanuit dat medewerker zelf verantwoordelijk is voor eigen loopbaan en faciliteert dit met beleid en andere initiatieven. Tegelijkertijd onderkent Pieter van Bommel dat veel HR-systemen/ instrumenten nog haaks staan op talentontwikkeling… hoe gaan ze hier bij Windesheim mee om?

Workshops – 2e ronde
In de tweede ronde workshops kun je als professional zelf ervaren wat het effect is van diverse “tools” – te weten:
 Ontdek je talenten met behulp van de methode van “Buckingham/ Clifton”;
 Hoe kan speedcoaching je verder helpen in je talentontwikkeling?
 Hoe meet je veranderbereidheid en werkbeleving van (potentiele) medewerkers?

Programma
14.30-15.00    Ontvangst met een kop koffie/ thee
15.00-16.00    Inleidende sprekers
16.15-17.30    Workshopronde I
17.30-18.30    Pauze + eten
18.30-19.45    Workshopronde II
19.45-20.45    Borrel + netwerken

Kosten en locatie
Uw investering bedraagt € 50,00. Het symposium vindt plaats bij Hogeschool Windesheim, Campus 2-6 in Zwolle.

Meer informatie en aanmelden
Informatie: http://www.nvp-plaza.nl/site/nl/actueel.phtml?p=agenda-item&index=1586
Aanmelden: http://www.nvp-plaza.nl/site/nl/actueel.phtml?p=agenda-aanmelden&index=1586

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *