WANTED: Duurzame pioniers met zakelijk instinct!

Lancering businessplan competitie Ondernemen Zonder Grenzen 2011

In navolging van het succes van vorig jaar lanceert NCDO samen met BiD Network op 5 april aanstaande de businessplancompetitie ‘Ondernemen Zonder Grenzen’. Wie voor 1 juni een idee-omschrijving indient dat overtuigt van winstgevendheid én duurzaamheid, krijgt gratis een intensief coachtraject aangeboden. De ondernemers die zich vervolgens daar het beste doorheen slaan, maken kans op een investering van 100.000 euro van De Investeerdersclub.

Competitie 2011
Ondernemen Zonder Grenzen daagt alle startende, doorstartende en doorgewinterde ondernemers met internationale ambities uit zich in te schrijven voor de competitie. Alle aanmeldingen worden getoetst op een aantal essentiële criteria, waaronder levensvatbaarheid, groeipotentie en de mate van duurzaamheid.

Winnaars 2010
Ondernemen Zonder Grenzen 2010 kent inmiddels een aantal succesverhalen. Grote winnaar Guido van Hofwegen van Navaza Water Filters heeft door zijn deelname aan Ondernemen Zonder Grenzen een investeringscontract van 80.000 euro bemachtigd.
Nu kunnen zij nog meer betaalbare waterfilters produceren en op de Indonesische markt brengen. Angelique Smit, van Ideas at Work won de Rabobank cheque van 10.000 euro. Deze injectie heeft ertoe geleid dat ze momenteel bezig is met de eerste stappen in de uitvoer van haar businessplan in Cambodja.

Verloop competitie
·       1 juni: Deadline indienen idee-omschrijving
·       1-15 juni: Eerste selectieronde. Geselecteerden krijgen een persoonlijke coach toegewezen om tot een volwaardig businessplan te komen
·       15 juni – 15 juli: Geselecteerden krijgen vier intensieve Summer School colleges over internationaal ondernemerschap aangeboden
·       1 september: Deadline indienen volledig businessplan
·       September: Selectie beste businessplannen
·       Oktober: Besloten sessies tussen ondernemers en investeerders
·       Eind oktober: Finale; hét netwerk evenement voor ondernemers en investeerders met de prijsuitreiking, diverse workshops en een pitchroom

Initiatief
Ondernemen Zonder Grenzen is een initiatief van NCDO en BiD Network ondersteund door Rabobank en De Investeerdersclub.
NCDO betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking en ondersteunt hen met informatie en adviezen.
BiD Network is een online community,waar inmiddels zo’n 37.000 ondernemers uit opkomende markten en investeerders elkaar ontmoeten.
Doelstelling van het netwerk is het stimuleren van ondernemerschap in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

www.ondernemenzondergrenzen.nl

Voor meer informatie over Ondernemen Zonder Grenzen, interviewaanvragen en dergelijke kunt u contact opnemen:
Olivia M.C. Smulders 06-29344552 olivia@omcworks.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *