Pesten op het werk, waarom? Hoe kan de HR-professional bijdragen aan het creëren van een sociaal veilig werkklimaat?

Bijeenkomst op 12 februari 2014

Inhoud
Het is niet interessant dát er gepest wordt, maar waarom er gepest wordt. Je werkt in een organisatie waarin je constateert dat er gepest wordt. Waarschijnlijk baal je hiervan, weet je niet goed wat je ermee moet, wil je ‘de pester’ aanpakken maar weet je niet hoe, vind je degene die gepest wordt zielig en neem je de sfeer die ‘verpest’ wordt ook waar. De kans is ook groot dat je het laat lopen, nog even aankijkt, eens noemt maar er liever niet veel mee doet. Waarom? Omdat het een ongemakkelijk gevoel geeft, we niet goed weten waarom er gepest wordt en wat dat doet met de sfeer, het systeem en met alle collega’s die ermee te maken hebben. Vaak isoleren we het pestprobleem en zien we alleen de pester en de gepeste. We vergeten dan dat iedereen eromheen meedoet. Sommigen faciliteren het pesten, anderen negeren het. Hoe dan ook, iedereen speelt een rol. Het gaat de hele afdeling aan en het hele bedrijf. Het gaat niet zozeer om wat ‘de pester’ daadwerkelijk doet, het gaat er juist om waarom hij dat doet. De pester is slechts het ventiel dat de druk, die voelbaar is op de hele afdeling en in het hele bedrijf, vrijlaat.

Als hrm’er kom je veel van dit soort gevallen tegen. In het verleden heb je misschien pogingen gedaan om het pesten te stoppen, aan te pakken of aan de kaak te stellen. Of misschien heb je het wel waargenomen, maar er niet zoveel mee gedaan omdat je niet goed weet wat, het voelt ongemakkelijk en er is weinig tastbaars. Ongemerkt ben je onderdeel van het ‘verpeste’ systeem. Dit behoort tot het verleden, want vanaf nu kun je het anders doen.

Tijdens de workshop wordt ingegaan op waarom er gepest wordt. Er wordt niet naar het gedrag gekeken, maar naar waar het gedrag uit voort komt. Door te begrijpen wat er gebeurt op dat niveau onder het gedrag, kun je dat ook veranderen. Het doel van de workshop is dat wanneer je constateert dat er gepest wordt in jouw organisatie, je snapt waarom dit gebeurt. Van daaruit kun je dan vervolgens het beeld van pesten als een groot ongemakkelijk probleem transformeren naar een signaal dat er aandacht nodig is voor de laag onder het gedrag: de sfeer en de cultuur. Hiermee draag je bij aan het creëren van een sociaal veilig werkklimaat, van essentiële waarde voor goed werkgeverschap!

Programma
17.00 – 18.00 uur   Ontvangst met lekkere lichte maaltijd en netwerken
18.00 – 19.30 uur    Workshop verzorgd door Jaqueline en Eva Pama van Ikander
Vanaf 19.30 uur        Borrel en netwerken

Locatie en investering
Buitenplaats Klein Schuilenberg, schuilenbergerweg 4, 8121 RA Olst. De kosten zijn € 25,= en aanmelden voor deze bijeenkomst kan via: http://www.nvp-plaza.nl/site/nl/actueel.phtml?p=agenda-aanmelden&index=1723

Alle informatie kun je uitgebreid lezen op: http://www.nvp-plaza.nl/site/nl/actueel.phtml?p=agenda-item&index=1723

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *