Masterclass Duurzaam Cultureel Ondernemerschap

Culturele instellingen zien zich gesteld voor nieuwe uitdagingen. Subsidies staan onder druk en kunst dreigt onbetaalbaar te worden. De masterclass Duurzaam Cultureel Ondernemerschap onderzoekt nieuwe bedrijfsmatige concepten voor de kunsten. De masterclass vindt plaats op 24, 25 en 26 augustus in Rotterdam en staat onder leiding van topdocenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
In de masterclass Duurzaam Cultureel Ondernemerschap gaat u op zoek naar nieuwe vormen van inkomsten, leert u hoe u uw organisatie moet aanpassen en nieuwe marketingprincipes kunt adopteren. Voorop staat dat de kunsten met behoud van hun artistieke integriteit op meer manieren geld kunnen verdienen dan alleen kaartjes te verkopen en subsidies aan te vragen.
Deelnemers moeten rekening houden met een intensief programma. Van hen wordt ook een eigen inbreng verwacht in discussies. Na afloop zijn de deelnemers zich meer bewust van de eigen praktijk en zijn zij in staat de eigen strategie kritisch te herzien tot een succesvolle formule voor duurzaam cultureel ondernemerschap.

Masterclass Duurzaam Cultureel Ondernemerschap
Wie: voor directies van kunstinstellingen, culturele organisaties en festivals, fondsen en gezelschappen, curatoren van musea, producenten, ambtenaren cultuurbeleid van gemeenten, provincies en rijksoverheid en verder iedereen die op beleids- en/of managementniveau betrokken is bij de kunsten.
Wat: driedaagse mastercourse met een ochtend-, middag- en avonddeel.
Waar: diverse locaties in Rotterdam, waaronder Erasmus Universiteit en Wereldmuseum
Wanneer: 24, 25 en 26 augustus 2011
Hoeveel: € 1.750 (parkeerkaarten, lunches, koffie/thee, diners en cursusmateriaal inbegrepen)

Voor meer informatie en inschrijvingen gaat u naar: www.erasmusacademie.nl/cultureelondernemerschap
De masterclass staat onder leiding van prof.dr. Arjo Klamer, hoogleraar Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus school of History, Culture and Communication, en prof.dr. Slawek Magala, hoogleraar Cross-cultural Management aan de Erasmus University Rotterdam School of Management.
De masterclass Duurzaam Cultureel Ondernemerschap is een gezamenlijk initiatief van Erasmus Academie en RSM Executive Education and Organisational Development. Beide instituten zijn verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en verzorgen executive onderwijs and training voor professionals.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ad Hofstede (Erasmus Academie), T +31 (0)10 408 20 90, E hofstede@erasmusacademie.nl, of
Hans Vollebregt (RSM), T +31 (0)10 408 95 34/22 22, E hvollebregt@rsm.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *