Hackathon per spoor van Amsterdam naar Berlijns Festival Tech Open Air
;

150 technologie studenten en startups worden uitgedaagd met revolutionaire innovaties te komen

De eerste Nederlandse Hackatrain vertrekt op 14 juli vanuit Amsterdam. Het eindstation van deze unieke hackathon per trein is het driedaagse technologiefestival Tech Open Air in Berlijn. Onderweg worden de deelnemers uitgedaagd om in teams applicaties te bedenken rond het thema ‘Innovatie in mobiliteit’. De Hackatrain is een initatief van By Whyte!, de Nederlandse Spoorwegen, Ordina, Amsterdam Creative Industries Network en Tech Open Air.

Nieuwe toepassingen

Tijdens de Hackatrain gaan technologiestudenten, developers en startups uit het hele land met elkaar aan de slag om op het snijvlak van technologie, innovatie en mobiliteit nieuwe toepassingen te bedenken die het reizen met de trein aangenamer moeten maken. De studenten zijn onder andere afkomstig uit het Amsterdam Creative Industries Network, het landelijke talent-, kennis- en business netwerk voor de creatieve industrie en digitale technologie. De deelnemers krijgen van de Nederlandse Spoorwegen openbare data en API’s tot hun beschikking, zodat ze de hele reis door kunnen werken. Experts van Ordina begeleiden de deelnemers tijdens de hackathon.

Tech Open Air

De beste innovatieve oplossingen die ontstaan tijdens de 6,5 uur durende treinreis van Amsterdam naar Berlijn worden door een vakjury op innovatie, creativiteit en haalbaarheid beoordeeld. Terwijl de jury zich over de resultaten buigt, vermaken de deelnemers zich op Tech Open Air in Berlijn. Tech Open Air is een driedaags interdisciplinair technologiefestival, waar technologie, muziek, kunst en wetenschap samen worden gebracht. Dit jaar vindt het festival plaats op 15, 16 en 17 juli.

Beperkt aantal plaatsen

Hackatrain nodigt ontwikkelaars, programmeurs, webdevelopers, user experience designers, marketeers, startups en studenten uit om zich uiterlijk 19 juni aan te melden op www.hackatrain.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze hackathon. Alle deelnemers worden ingedeeld in teams, bestaande uit drie hackers. Eigen teams kunnen zich aanmelden via info@hackatrain.nl.

Hackatrain start op 14 juli met de registratie en een randprogramma op de Knowledge Mile in Amsterdam. De Knowledge Mile, een initiatief van het Amsterdam Creative Industries Network, is een creatieve leeromgeving – het gebied rondom de Wibautstraat en Weesperstraat – waar slimme oplossingen voor grootstedelijke uitdagingen worden ontwikkeld, getest en getoond. Na afloop van het randprogramma vertrekt Hackatrain vanaf Amsterdam Centraal naar Berlijn.

Iniatief

De Hackatrain is een initiatief van onderneemster Amal Whyte, die evenementen organiseert onder de naam By Whyte! Het wordt de eerste hackathon in Nederland die in een rijdende trein plaatsvindt. Amal Whyte kwam op het idee toen ze eind vorig jaar in de trein, op weg naar een festival in Londen, met vrienden aan het brainstormen was. “Het leek mij een gaaf idee om met een nog grotere groep gelijkgestemden te werken aan een case, ideeën uit te wisselen en op die manier van elkaar te leren. Door het technologiefestival Tech Open Air in Berlijn aan een treinreis te koppelen, had ik het concept voor de Hackatrain in handen”, aldus Amal.

Voor meer informatie over Hackatrain en de samenwerking met NS, Ordina, Amsterdam Creative Industries Network en Tech Open Air Berlin kunt u terecht op www.hackatrain.nl, https://www.facebook.com/hackatrain

Voor meer informatie over Tech Open Air Berlin kunt u terecht op www.toaberlin.com, https://vimeo.com/105286277

Voor meer informatie over de Hackatrain kunt u contact opnemen met: Amal Whyte, amal@hackatrain.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *