Het nieuwe werken: flexibiliteit en zelfroosteren zijn (tover)formules!

Door: Koenraad Witteveen Gepubliceerd op 22 jun, 2011 in de rubriek Duurzaam HR, Duurzaam innovatie
Kennisbank onderwerpen: Management instrumenten, Duurzaam

Opleiding

Boek van de week

toverformules

Vroeger ging je als kenniswerker naar kantoor, tegenwoordig is dat niet meer noodzakelijk om je geld te verdienen. Door internettoepassingen is het mogelijk om op ieder moment en op elke plaats je werk te verrichten. Dat wat tegenwoordig ‘het nieuwe werken’ wordt genoemd, kent verschillende voordelen. Denk aan het gemakkelijker kunnen combineren van zakelijk en privé; werken wanneer het je het beste past. Zo kunnen we de schaarse arbeid beter en langduriger inzetten. In onze internationale omgeving past het nieuwe werken natuurlijk ook veel beter. Onze reguliere kantooruren vallen door tijdsverschillen immers niet samen met die in bijvoorbeeld de VS. Daarbij worden de files korter en doordat we elkaar minder fysiek opzoeken wordt het milieu ook minder belast. Flexibiliteit is het toverwoord. Het flexibel, naar het individu aanpassen van arbeidsvoorwaarden, -omstandigheden en –inhoud, is een belangrijke peiler onder een duurzame organisatie. Het flexibel zijn in ‘waar’ en ‘wanneer’ te werken is vanuit dit perspectief heel mooi. Maar dan moeten we deze flexibiliteit wel waarmaken! Het kan dus niet zo zijn dat het plannen van een gezamenlijke meeting onmogelijk wordt, omdat er steeds wel iemand is die niet kan ‘omdat dat zijn thuiswerkdag is’. Iemand die zo reageert heeft de kern van het nieuwe werken niet begrepen.

In Zweden hebben vele bedrijven sinds meerdere jaren het principe van zelfroosteren omarmd. De interesse voor zelfroosteren is in Nederland groeiende. Met ondersteuning van software hebben werknemers zelf invloed op hun werktijden en werkroosters. Flexibiliteit van iedere werknemer en van de organisatie is een voorwaarde om dit te laten slagen. Als dat er is, dan is toename van productiviteit het resultaat. Mensen zijn effectiever en voelen zich meer betrokken bij hun werk. Wat weerhoudt u ervan om de voordelen van het nieuwe werken of zelfroosteren binnen uw organisatie op de agenda te zetten? Toch niet uit het gevoel een stuk controle te verliezen?

Tags: , , , ,

Uw reactie op deze bijdrage

  • Alle reacties die zich houden aan onze Code of conduct worden opgenomen.
  • Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Over Expeditieduurzaam.nl

Op deze site ligt de nadruk op hoe duurzaam om te gaan met mensen binnen organisaties. Ga jij mee op expeditie om jouw steen bij te dragen aan een prettig verblijf op deze aardkloot voor nu en later?

Redactie

Auteurs